Thaimat 10: Gatemarked

Faren min klarte seg med grillspidd under betraktningen av kveldsmarkedet utenfor stuedøren, men jeg måtte prøve litt flere ting før jeg var fornøyd.

Sticky rice pakket inn i palmeblader var en skikkelig restematpakke. Her var det kjøtt, grønnsaker, fisk og krydder sammen med en håndfull ris.

Etter å ha hørt at pølse var en av de lokale spesialitetene, ville jeg teste om det var flere ikke-søte varianter. I farge så disse ut som medister, men den stappede massen var en av de få tilfellene hvor jeg hevet øyebrynene overrasket. Hovedingrediensen var krydrede nudler. Godt, men uventet. Pølser ble servert med en neve rå kål og et par chili.

Denne boden solgte diverse fritert mat. Jeg plukket med meg to hjemmelagede vårruller og en fiskemasse med vårløk. Prisen var det liten grunn til å prute på: 1 og 2 kroner pr bit.

For å komme ut til det flytende markedet utenfor Bangkok før det verste turistståket, sto jeg opp klokken 6. Vel fremme manøvrerte båtføreren mot et sted med solid frokost, mens han lattermild fortalte om turister som kalte en kopp kaffe og en kake morgenmat.

Nudlene var turisttrygge med svinekjøtt, kylling, fiskeboller og kraft med et strø sprø hvitløk på. Den sentrale grønnsaken var Morning Glory, en gjenganger i mange retter. Kortversjonen er at det smaker som en mild spinat med mye stilk.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: