Tøff-tøff til Bangkok

En 12 timers togtur fra Chiang Mai til Bangkok kunne gjøre at jeg fikk se større deler av landet. Planen var å legge seg tidlig for å være godt uthvilt til en lang dag. Sånn gikk det ikke.

For å gjøre en lang historie kort: Jeg har aldri hatt det så gøy på diskotek, bare en liter vann på styrten på vei opp til sengs reddet meg fra et tungt hode og det ble en løpetur på perrongen for å få kastet seg på siste vogn. Jeg var så slapp de første timene at jeg knapt orket å ta et bilde, anstrengelsen å trykke på kameraknappen virket ikke helt verdt det.

Turen ble likevel svært bra. Toget gikk saktere i oppoverbakke og svært fort nedover, men standarden var svært bra på andre klasse. Hver vogn hadde en togvertinne som serverte en lunsj og et par snacks, nesten som på et fly. Billetten kostet drøyt hundre kroner og ga svært god valuta for pengene.

De fire første timene ut fra Chiang Mai var mest interessante utsiktsmessig, med åser og jungel. Endeløse sletter med rismarker, og spredte byer ga mer assosiasjon til bilferie i Danmark. Tar man toget for utsikten anbefaler jeg derfor dagtoget fra nord til sør, hvis ikke risikerer du at det har blitt mørkt på den mest interessante delen av turen.

Etter en uke med aktiviteter var det deilig å sitte i et sete hele dagen, kope ut av vinduet, planlegge de siste dagene i Bangkok og høre på lydbøker.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: