Thaimat 11: Mer Tom Yam

I Kina i fjor spiste jeg noe forskjellig hver dag, i Thailand har jeg gått mer i dybden på favortittrettene mine. Her følger for eksempel tre varianter av Tom Yam-supper med litt forskjellig karakter.

Ferdigmat i små poser er svært populært. Noen fortalte meg at mange har svært enkle kjøkkenmuligheter, noe som skaper et stort marked for traller med mat på hvert hjørne. De tar med seg posene hjem for å spise det i egen leilighet.

Her ligger alle ingrediensene til Tom Yam Kai (kyllingsuppe, i motsetning til G(K)u(m)ng med sjømat) vi spiste med flere av de som jobbet på skredderverkstedet før en søndagstur.

I en av byens mest populære restauranter spiste jeg denne varianten. Hvitfargen signaliserer masse kokosmelk. Det søte og sterke kommer i forgrunnen. Suppen inneholdt et vidt spekter av sjømat, blant annet noen små fiskeboller.

I et område nær skredderverkstedet faren min jobber er det en gruppe restauranter mer tilpasset thai-smak. Dette stedet hadde menyer på engelsk og med bilder, men betjeningen ble svært forvirret hvis vi prøvde noe mer avansert enn å peke på menyen.

Foruten å få suppen servert i hot pot, var kraften den store styrken her. På kokkekurset skjønte jeg at man kunne komme langt med krydder og smakstilsetninger, men en hjemmelaget kraft hever alle supper et par hakk. Retten var ikke sterkere enn at faren min spiste den, mens jeg kunne justere opp med en chiliblanding servert ved siden av.

Her fikk vi også for første gang servert øl med isbiter, noe jeg hadde hørt folk klage på tidligere. Salaten, også med isbiter, var en langt mer spennende gratisrett enn tørt brød.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: