Med lammesjy i fanget

Det er noen år siden jeg besøkte og skrev om St John sist, men jeg visste helt klart at jeg ville ditt igjen.

Tradisjonell engelsk mat, servert på en rettfrem måte er temaet. Her er det ingen matokkulte uttrykk i menyen, kun hovedingridiensene. Riktignok er noen av dem ukjente for norske ganer, men du slipper alt jåleri.

Jeg angret litt på valget av forrett etter at flere margbein ble brakt ut til bordene rundt meg. Aspargesen var bra, den. En tykk neslesuppe smakte mildt av spinat. Begynn enkelt, tenkte jeg. Dessuten hadde jeg aldri spist dette på restaurant før.

Kokkene hadde tydeligvis funnet godt lam i dag. Det var dagens. Jeg valgte lammetunge. I sentrum lå kjøttet som grå klumper, men med gulerøtter, reddiker og gressløk dandert utspekulert tilfeldig, ser det svært godt ut.

I teorien liker jeg norske lammetradisjoner som pinnekjøtt og smalahoved. I praksis blir det ofte for salt, for røkt og for tørt.

Smaken på lammetungen var alt jeg liker med norsk lam, bare perfekt saltet og med en fantastisk konsistens. Søte, møre gulerøtter til passet bra. Reddikene er jeg mer lunken til.

På veien ut klarte kelneren å miste tallerkenen med lammesky i fanget på meg. Heldigvis har jeg flere bukser i kofferten. Og jeg fikk en fantastisk eplesorbet som plaster på såret.

En god sorbet skal få frem smaken uten at vann, sukker og den kornete konsistensen distraherer. Her kom en naturlig eplesmak godt frem. Dette var langt unna tuttifrutti slushy, som du risikerer selv på bra steder i Oslo.

Etter dette høydepunktet var det få desserter som fristet. Eccleskake og Lancanshire-ost gjorde meg nysgjerrig. Kelneren sa at den ville passe bra til slumpen med rødvin igjen i glasset, så da var valget greit.

Kaken var kraftige saker. Gjemt i en vannbakkelslignende deig, lå en liten rosinpudding. Ved siden av lå en tykk skive med en mild, smakfull ost, for myk til ostehøvel og for hard til smørekniv.

Prisen er som en god norsk restaurant. Og mange av rettene var mer kjente enn de jeg valgte, hvis du synes dette så rart ut.

4 kommentarer »

 1. Nissefar said

  Sjy mener du vel?

  • norserintrah said

   Tatt i betraktning at jeg skrev innlegget paa iPhone, er det imponerende at det er den mest alvorlige skrivefeilen.

   Rettet!

 2. oddan said

  I´m not sjy…eller sjy not?

  The sjy that loved me 🙂

  • norserintrah said

   Denne rettskrivingen…

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: