Best utenfor Kina

Ba Shan er den beste kinesiske maten jeg har spist utenfor Kina.

Tidligere har jeg sett på steder med menyer med masse bilder er tegn på en turistfelle. Kelnerne her legger en coffee table bok med mat på bordet med store bilder og tekst.

Etter litt blaing finner jeg dobbeltstekt svin og bønner med bacon. Begge deler er nostalgivalg, retter jeg spiste første gang på Kinaturen min i 2006. Minner om svunne måltider setter listen høyt.

Svinet kom i en enorm gryte fylt med svinekjøtt av bacontypen, paprika, stangselleri, hele hvitløk-kløfter og masse tørket Szechuan-chili. Tofu-biter hadde trukket til seg de gode smakene. En liten slant med fett i bunn var en smaksbombe. Retten var brennhet og vanskelig å stoppe å spise av.

Som siderett fikk jeg et fat med bønner, krydret med bacon og hvitløk, og smakte akkurat som jeg husket fra mitt første måltid i Kina.

Prisen for en rett ligger noen hakk høyere enn på Baozin Inn, rundt hundrelappen. Porsjonene er enorme, så en rett er mer enn nok for en person. Dette er stedet å gå i en gruppe, spise en større middag og dele på alt.

1 kommentar »

  1. […] dukker for eksempel en av mine favoritter, dobbeltstekt svin, opp. Nå har jeg også fått en nærmere forklaring på hvordan retten lages. En kinesisk husmor […]

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: