Ferielektyre og to kjappe

Wolf Hall, om Henrik VIII sett fra Thomas Cromwells perspektiv, var ferielektyren. Derfor passet det å få med seg noen historiske bygninger som har vært nedprioritert ved tidligere besøk. Tower of London var interessant, men turen ut av byen til Hampton Court Palace var langt morsommere. Kongen holdt til ganske mye der ute, så hvis du har sett Tudors på TV dukker det opp hver gang noen skal i audiens.

Bygget og området er velholdt og godt tilpasset turister med mye informasjon, gratis audioguide og aktiviteter. Noen ganger prøver de litt for hardt, som med en utkledd fyr i Henrik VIII-kostyme som snakker med de besøkende og touch-skjermer som er lite sensitive. Men Hampton Court ga et godt bilde av hva som skjedde ved kongens hoff.

Alt var ikke gourmet restauranter i spisingen. Noen ganger var det bare fast food av høy kvalitet. Jeg hadde fått anbefalt Wasabi fra noen på jobb, en kjede med japansk mat, særlig sushi. Enorme mengder med sushi ligger stablet opp ved døren. Så er det bare å plukke det du er interessert i. De 8 bitene jeg plukket og en juice kom på 80 kroner. Ferdige sammensatte pakker gir nok mer valuta for pengene.

Her er min fangst. De bitene som stiller størst krav til kvaliteten på fisken, som tunfisken, falt litt i gjennom. Spicy reker og tangblanding var derimot veldig gode. Min anbefaling er å velge sushi eller maki med mye smak.

Navnet på Gourmet Burger Kitchen interesserte meg. De serverte en lang rekke hamburgere og amerikansk mat med originalt tilbehør. Jeg valgte en liten, enkel burger til 40 kroner, for å sjekke ut at det grunnleggende var på plass.

Størrelsen var det lite å si på. Brødet smakte mye og burgeren var god, men litt tam. Med kun ost og ketchup, ble det for lite smak. Jeg tror de er laget for chorizopølse, sopp og annet ekstrautstyr. Enten du velger en av de ferdigkomponerte hamburgerene på menyen eller setter sammen noe selv, er valgmulighetene mange.

Engelske chips er litt kjedelig, men grillsausen var chunky og smakfull. Milkshaken var enorm (servert i en stålbeholder nok til litt over to glass som de du ser på bildet) og nok til i hvert fall to personer. Hele oppdekningen du ser på bildet kom på 130 kroner. Det er mye i forhold til andre måltider i byen, men lite hvis du sammenligner med en lignende meny på McDonald i Norge.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: