Fugl i flukt

Den lille fuglen i Tiny Wings trenger neppe min hjelp for å selge flere kopier. Det er allerede et av de mest suksessfylte spillene i app store. Men når jeg har spilt et bra spill en stund, er det nødvendig å få det ut av systemet ved å blogge om det.

Tiny Wings er enda et eksempel på et spill som knapt kunne vært enklere og som gir ekstrem valuta for seks kroner. Alt handler om flyt, å ha full kontroll med en finger. Når alt går perfekt er det som å fly i den drøm. Går det skeis er det som å løpe på stedet hvil i et mareritt.

Hovedpersonen vår er en fugl med dårlig vingestyrke. For å fly må den gjøre seg liten og tung i nedoverbakke og spenne ut det den har i fjær i oppoverbakke. På veien kan den plukke opp mynter og noen hopp-piller som gir ekstra fart.

Ekstrakreftene er imidlertid lite å satse på for å klare å flykte fra natten som jager deg og avslutter spillet hvis den tar deg igjen. Fart får du først og fremst ved å gjør deg tung og lett på riktig steder i forhold til landskapet. Fingeren på skjermen gir høy fart nedover, men er som klister på puddersnø oppover. Løft fingeren, så svever fulgen. Når du gjør hva bestemmer hvor fort det går og hvor godt du lykkes.

Bonuser, fanfarer og uh-oh lyder gjør at du alltid vet hvordan du ligger an. Grafikken er enkel og funksjonell i en 70-talls bildebok-stil.

Enten du intenst spiller litt lenger enn du planla for å slå en rekord eller ønsker litt adspredelse på bussen, er det enkle konseptet finpusset til perfeksjon. Game Center med en masse premier å samle og rekorder å slå gjør Tiny Wings slitesterkt.

Artikkelen er tidligere publisert på NetComs iPhone-blogg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: