Konsentrert tekstbehandling på iPad

Undersøkelser har vist at den app-kategorien som er mest populær på iPad er spill. Litt lesing til adspredelse er også populært. Men til jobb? Nei, da vil nok de fleste si brettet til Apple kommer til kort.

Det finnes tekstbehandlingsapper. Selv har jeg brukt Quickoffice til å åpne Word-filer og gjøre lett redigering fra iPhone. Apple lanserte selv Pages sammen med iPad.

Her er min konklusjon etter en del prøving: Less is more. Det er ingen grunn til å satse på en app med en milelang funksjonsliste. Istedenfor å slå hodet inn i iPads begrensninger, er det viktig å bruke enhetens styrker.

Artikkelen er tidligere publisert på NetComs iPhone-blogg.

iA Writer har gjort dette. De har tatt utgangspunkt i tradisjonell tekstbehandling. Så har de kuttet og polert til alt er helt perfekt.

Det nye tastaturet er den opplagte forbedringen. De har lagt til en ny linje med de mest brukte spesialtegnene og et parantesverktøy som skjønner hva du trenger. På den ene siden er det piltaster som gjør det mulig å bevege seg i teksten, på den andre siden mulighet til å hoppe til starten eller slutten av et ord. Det er så jeg lurer på hvorfor ikke Apple har gjort dette.

Spørsmålet jeg ofte når jeg beskriver iA Writer er om den ikke viser for lite av teksten om gangen. Svaret programskaperen gir er at det er meningen. Teorien deres er at det å se hele siden er distraherende og gir lite flyt i skrivingen. De har til og med en funksjon som fokusere på kun to linjer rundt markøren.

Fonten appen bruker sier alt. Dette er som å skrive på en gammeldags skrivemaskin. Den ville riktignok ikke spyttet ut ordtelling og leselengde under skrivingen. Innholdet lagres til Dropbox, kan kopieres og sendes på mail.

Det er alt, så enkelt og så perfekt til to-finger skriving. Med et cover som hever iPaden noen centimeter, er dette svært effektivt. For seks kroner anbefaler jeg alle med iPad og ambisjoner om å prøve litt tekstbehandling på den å sjekke it iA Writer.

2 kommentarer »

  1. Lars Erlbeck said

    Av illustrasjonene ser det ut som man får norsk tastatur med æ, ø og å. Stemmer det?

  2. norserintrah said

    Ja, det stemmer. Tastaturet følger det som er valgt under Generelt, Innstillinger og Internasjonalt.

    I tillegg kan det anbefales å bruke programmet sammen med Bluetooth-tastatur. På ferien til Barcelona pakket jeg med meg iPad og tastatur. Det var lettere i sekken enn laptop og fungerte veldig effektivt til skriving.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: