Tre reiser til Washington DC: Nå

Underholdningsverdien i bøkene ‘Da Vinci-koden’ og ‘Engler og demoner’ av Dan Brown forsvarer jeg når som helst. Filmene finnes det derimot ingen unnskyldning for . Heller ikke den ‘kanskje det er noe sant i dette’-holdningen noen lesere i konspirasjonsmodus satt igjen med etter å ha lest dem. En handling som styrter fremover på en blanding av adrenalin og quiz-kunnskap kompenserer for dårlig språk og klisjefylte karakterer.

LostSymbol.jpg

I tredje bok om Robert Langdon, ‘The lost symbol’, balanserer hele tiden Dan Brown på kanten. Som løpegutt for frimurerne i Washington DC fenger ikke helten på samme måte som tidligere. Har jeg blitt for vant til Dan Browns stil? Går det ikke fort nok? Blir det dårlige for dårlig?

Jeg kan tilgi mye av pulp, underholdningslitteratur, så lenge den har et glimt av galskap og forfatteren ser ut til å ha det moro. For øyeblikket er jeg for eksempel opphengt i serieheltene fra begynnelsen av forrige århundre. Straks er jeg ferdig med Conan. Litterær kvalitet i genrehistorier må måles etter en annen målestokk enn bokklubb-bøker.

De siste sidene av ‘The lost symbol’ klargjør mitt problem med boken. Uten mål eller mening dumper Dan Brown restene av flere års research på leserne. Historie og spenning er fraværende. Oppgitt gir jeg opp boken. Fra å føle at historien var grei nok blir den dårlig.

Dan Brown har det ikke gøy lenger! Han tar researchen om det okkulte Washington mer seriøst enn leserens ønske om å bli underholdt. Da er det bare å gi opp. Fremtidige bøker av Dan Brown må få svært gode kritikker for at jeg skal lese dem.

Så takk til alle blod fans har tatt de tidligere konspirasjonsteoriene så seriøst at et forfatterskap potenaielt er ødelagt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: