Glanset kultur

Stakkars Aftenposten K! Det er ikke så ofte det lanseres et nytt, ambisiøst kulturmagasin i Norge med ambisjon om å nå ut til tusenvis av lesere. Med lansering få dager etter Plot druknet de litt i viraken rundt den debuten.

K er imidlertid vel verdt å lese hvis kultursidene er den delen av avisen du har lyst til å lese først eller kjøper Dagens Næringsliv for Etter Børs-sidene. Artiklene er lange og gode, først og fremst i genrene portrett og analyse. Men de gir også førstesiden til Susanne Sundfør for et dikt hun har skrevet. Småstoffet er til og med interessant.

Innsikt kan bli for tettpakket med informasjon etter min smak. Da liker jeg bedre de store flatene og bruken av hvitt i K.

En mulig kritikk, som også gjelder Innsikt, er at det blir en del gjenbruk fra Aftenposten og at det er mye materiale innkjøpt fra utlandet. Jeg synes ikke det er så farlig så lenge den totale pakken er verdt prisen. Vi får se hva den blir etter at introduksjonprisen på 29 kroner går opp.

Det er en viss fare for at magasinene til Aftenposten blir papirets svar på TV2 Zebra. Kan det noen gang tenkes å kjøre en nyhetssak der først? Jeg tror det er nødvendig for at K og Innsikt skal bli vesentlige, ikke bare bra.

iPad-versjonen koster det samme som papirversjonen. Den bruker standard navigasjon i andre elektroniske magasiner: Flipp mellom artikler og scroll nedover i en tekst. Sidene fra magasinet gjenskapes uten ekstramateriale, men alt virker håndlaget og forseggjort. Jeg liker godt nummereringen av sidene som klart viser hvor lang en artikkel er.

Konklusjonen min er at Aftenposten K er svært bra, men at jeg håper på en mer dristig redaksjonell profil når konseptet har begynt å sette seg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: