Borgerkrigen fra dag til dag

I disse dager er det 150 år siden borgerkrigen i USA startet. Oppmerksomheten er ikke helt den samme rundt jubileumet i Norge som over dammen, men for alle historieinteressert med dragning mot Nord-Amerika anbefaler jeg iPad-appen The Civil War Today.

Når du har lastet den ned, er det egentlig ganske lite materiale å finne. Grunnen er at appen publiserer informasjon dag for dag, akkurat slik de som levde for 150 år siden opplevde krigen. Siden vi nå bare er noen dager inne i konflikten, får du akkurat det samme perspektivet.

Alt virker så opplagt i ettertid, men det var ikke så enkelt for dem som sto midt oppe i det. Hvilken side ville du valgt? Ville det være riktig å gå til angrep på motparten? Ville det hele være fort over? Hvem ville være best til å lede hver side gjennom konflikten? The Civil War Today gir deg mulighet til å kjenne på følelsen av usikkerhet.

Hver dag publiserer appen to nye artikler, en som forteller om den viktigste nyheten og en annen som gir bakgrunn. I tillegg legges det ut mer kildemateriale enn det vil være mulig å gå i gjennom selv for en historienerd hver dag: Bilder, kart, originale aviser og dagbøkene til flere mennesker på begge sider i krigen.

The Civil War Today viser noe av potensialet e-bøker har på nettbrett. Enten du kikker gjennom stoffet som legges ut i ettertid, følger artiklene fra dag til dag eller graver deg ned i alt bakgrunnsmaterialet, får du god valuta for 45 kroner over de neste fire årene. Prikken over ien er gode muligheter for deling, et daglig spørsmål, poeng for aktiviteter og oppkobling mot Gamecenter. Jeg har lagt appen på første side av iPad-skjermene mine.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: