Science fiction i lysets hastighet

Er det en genre hvor novellen fremdeles er sentral, så er det i science fiction. Ofte dreier det seg om å slippe leseren inn i en ny verden, med en ny idé og noen interessante personer å bli kjent med. Det er utrolig hvor mye man kan få sagt på noen titalls sider.

Lightspeed Magazine har jevnlig imponert meg det året de har kommet ut. Redaktøren John Joseph Adams har spesialisert seg på kort genre-materiale og demonstrere et godt grep om fantastisk litteratur i podcasten The Geeks Guide to the Galaxy.

Hver måned publiserer Lightspeed to nye historier og to klassikere. Forfatterne er sentrale, enten de er veteraner eller nye og lovende. I tillegg legges det ut essay om temaet i hver novelle og intervjuer. Dette hever nettstedet enda et par hakk over lignende elektroniske tidsskrifter ved å sette historien inn i en sammenheng.

Innholdet leveres i et bredt utvalg av formater. Du kan selvsagt lese det i en nettleser. Lightspeed har velfortjent gjort det sterkt i nomineringen til flere priser for science fiction og elektronisk litteratur. Har du et lesebrett av et eller annet slag, kan du laste det ned til alle de mest aktuelle formatene. Abonnement er også mulig i forskjellige former. Flere av novellene finnes til og med som podcast.

Utrolig nok kan du lese alt innholdet gratis også. Jeg foretrekker å laste ned hver måned i en samlet pakke til Kindle. Det koster noen kroner. Er det greit for deg å lese det i en nettleser eller å formattere det selv med utgangspunkt i html, er det også en mulighet.

Her er noen anbefalinger:

Simulacrum er en perfekt pakke av teknologi og karakterer om en ny teknologi som gjenskaper en person i 3D-grafikk, inkludert personligheten, og hvordan det påvirker forholdet mellom en far og datter.

Halloween-nummeret hadde en av de mest ubehagelige grøsserne jeg har lest, The taste of starlight, om en mann på reise gjennom rommet ved et uhell våkner opp fra kryogenisk søvn tidligere enn han burde.

Standard loneliness package handler om en verden som outsourcer lidelse til fattige arbeidere i den tredje verden, en novelle av den svært lovende forfatteren Charles Yu.

Essayene har brukt litt tid for å holde samme nivå som novellene, men fra april synes jeg Having your cake and eating it two, and three, and four… er ganske bra.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: