Barcelona 1,5 – Is, pannekaker og solstikk

Varmen er det ikke noe å si på i Barcelona. Svetten renner i strie strømmer til langt på natt.

Heldigvis har jeg funnet is av en kvalitet jeg knapt har fått utenfor Italia. Første dag tok jeg metroen til Liceu med tanke på å utforske gamlebyen på måfå. På veien inn kom jeg over Amorino. Det ser nesten så utspjåket ut at de kan være en kjede (bekreftet etter å ha sett den flere steder og sjekket nettsidene). Kvaliteten er det lite å si på.

Min standardtest var som alltid pistasj, noe som ga en mild, god nøttesmak utenfor mye ekstra. Damen bak disken anbefalte bringebær til. Også den holdt tilbake på sukkeret, noe som ga en god og naturlig fruktsmak. Her skal jeg teste mer.

Da har jeg ikke mer positivt å si om maten første dag. Lunsjen på El Gran Cafè var under en hver kritikk og ga ikke noen lyst til å utforske menyen videre. Høy kvalitet var ikke å vente i noe som så ut som turistløypa, men TimeOut påstår at middagen skal være bedre.

Så vet jeg ikke om det var en overivrig utforskning (jeg drakk mye vann og tok pauser), en tidlig start (sto opp for å ta transport til flyplassen 4) eller maten, men når jeg var klar til å dra på byen for middag følte jeg meg slapp. Ikke helt slått ut, men heller ikke opplagt for noe ambisiøst.

Det endte med at jeg gikk på en kiosk, kjøpte en flaske Cola, satt i parken rett nedenfor hotellet og hørte på podcast.

Egentlig var ikke det så aller verst etter en lang dag. Og parken er temmelig morsom med vann i flere plan, ti meter høye futuristiske badehus, masse aktivitet og en dragestatue som kunne brukes som klatrestativ.

Første skikkelige måltidet ble derfor i et stort marked rett ved metrostasjonen Liceu. Jeg hadde notert meg det som en lunsjkandidat allerede dagen før. Her solgte bodene alle slags råvarer, gatemat og kafè-retter.

Jeg gikk for en pannekakemann som solgte crepes i alle former og fasonger, både som hovedrett og dessert. Banan og sjokolade var temmelig populært. Til de som ville ha et fullt måtid gikk det mye av en variant med skinke og glasert løk. Jeg valgt tomat og basilikum, men ser ikke bort fra at jeg kommer tilbake og prøver andre mer dekadente utgaver.

Nå var jeg litt urolig for at dette skulle være for lite til lunsj, men når kvelden kom var det godt at magen ikke var for full. Mer om middag senere.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: