Barcelona 2 – Tapas på Bar Celta

Intriøret på Bar Celta er så gresselig at ikke en gang begrepet retro kan redde det. Men lyset gjorde det lett å knipse bilder med iPhone og tapasen var fantastisk, så jeg klager ikke.

På spørsmål om menyen, spredte mannen bak disken armene megesigende ut for å vise hva jeg kunne bestille. Det ga ikke hele bildet. Mange standardretter jeg spurte etter lå ikke på utstilling, men var lett å skaffe.

Noe som slo meg etter å ha bestilt vin, er at alle rundt meg drakk øl. Det funker kanskje bedre til en blanding av kjøtt og sjømat.

Første bestilling var ost og chorizo. Da fikk jeg mitt første møte med noe som ser ut til å være en standard: Brød dynket i olivenolje og chunky tomatjuice. Flere rundt meg spiste det som en egen rett. Osten var ganske kjedelig.

Chorizoen var nærmere vossakorv enn spekepølse. Mye god smak, lite saltet.

Når jeg spurte etter kjøtt, ble det pekt på noen marinerte grillspyd med svinekjøtt foran meg. De ble tatt ut på kjøkkenet for grilling og servert på toast. Svinet smakte nøttesalt og mørt.

Så ba jeg om noen kjøttboller. Resultatet ble litt uventet. Inn kom tre baller. Under et lag med friteret falafeldeig, var det også noe kvernet kjøtt. Majonesen var ikke noe særlig, men den sterke sausen ved siden av var picante.

Høydepunktet var imidlertid små blekkspruter stekt i olje med hvitløk og urter. Jeg krøstet ut saften av en sitronbåt over. De var tilberedt slik at armene var sprø, mens hodet var fint og saftig. Kanskje den beste calamares-retten jeg har spist.

Dette var kort sagt et fantastisk måltid! Nok mat til to personer (lurer på om jeg klarer å be om halve porsjoner på andre tapas-steder?), et bra stykke ostekake og et par glass vin kom på € 37.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: