Barcelona 5 – Noe helt annet på sykehuset

Beskrivelsen i guideboken fikk meg til å tro at La Taverna del Clínic ville være en opplevelse i nærheten av Bar Celta: Enkelt, autentisk og rufsete. Isteden var det ungt, entusiastisk og friskt, både i maten og interiøret.

Det må ha vært en kelner for annethvert bord. Når de oppdaget at det var en gjest som ikke leste den katelanske/spanske menyen, løp en kokk med gode engelsk-kunnskaper ut fra kjøkkenet for råd om hva jeg burde velge.

Gazpacho er jeg tydeligvis nybegynner på, for her er det mange interessante triks. Fargen og den fruktige smaken tyder på noen ingredienser utover tomat og andre kjente grønnsaker. Kokken informerte om at blood peach var en sentral del av suppen, jeg lurer på om det ikke var pære. For å få litt tygge motstand var det strødd over mini-krutonger og pistasjnøtter, samt god olje og skjell.

Denne suppen var en wow-opplevelse.

Til hovedrett bestilte jeg en risotto. Den var overstrødd av flak av tørket sopp, tror det var minst tre andre typer oppi. Asparges var den andre ingrediensen som preget smaken. Det hele var toppet av et saftig kamskjell.

Desserten var en konfektkake med en kjeks-bunn og med flere lag og typer sjokolade. Den store runde saken er ikke en frukt, men mer sjokolade.

Jeg er en stor tilhenger av vin til desserten. Kokken som veiledet meg gjennom måltidet vinket entusiastisk frem en nummerert flaske med et mørkt innhold. Hun fortalte at den var laget av en drue som på grunn av vekstforholdene endte opp nærmest tørket før de gikk i vinpressen.

Vet du hvordan man noen ganger litt tvilende sier at en vin smaker som et eller annet, men vet at man famler og har brukt mye fantasi? Det var ikke nødvendig her. Den smakte rosiner. Ikke så å forstå at det var en gimmick. Det var en fin, avrundet vin som også hadde snev av nøtter og krydder.

To wow-opplevelser og resten veldig bra er en god deal for noen og 40 euro, inkludert et glass øl og en flaske vann.

2 kommentarer »

  1. UM said

    Sikker på at det var tørket sopp? For meg ser det ut til å være skav av sort trøffel på risottoen? Uansett: nam!

  2. Tor André said

    Jeg håpet når jeg så den og vurderte saken, men det smakte ikke som tartaren vi spiste i Roma i fjor. Kanskje fordi den var tørket? Det høres da ut som et forferdelig sløseri, å tørke en sånn smaksbombe.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: