Barcelona 5 – Tilfeldigvis god matbuzz

August er ikke den perfekte måneden å dra på matekspedisjon til Barcelona. Mange restauranter har ferie og åpner først uken etter at jeg har dratt tilbake til Norge. På en rekogniseringstur med flere skuffelser, kom jeg over Etapes som jeg ikke fant i guideboken. Det så interessant ut, så jeg tok sjansen på å bestille et bord, uten å sjekke internett.

De styrte meg og de fleste rundt meg mot en ganske åpen tre-retters meny til 30 euro, men de hadde også en full pakke til 39 som så fristende ut. I tillegg ba jeg om viner som passet til maten, noe de ikke hadde på menyen. Kelneren tok utfordringen på strak arm og valgte ut fem viner, noe som virket som svært god valuta for 25 euro.

Under kommer det noen kritiske kommentarer, men jeg må innlede med å si at dette måltidet ga en fantastisk matbuzz. Det har nok litt med vinpakken å gjøre, men også at rettene var behandlet med omtanke og oppmerksom service hele tiden underveis. Det var kort sagt en fin opplevelse.

Måltidet startet med noen apetittvekkere som alle med middag fikk: Små oliven, tomat/olje-dynket brød og en liten biff tartar. Realt og mye bedre enn tørre rundstykker.

Gazpacho startet showet. Igjen må jeg si hvor kult det er med for meg nye ingredienser i denne tradisjonsrike suppen. Denne var basert på vannmelon og rødbet. Hellekannen hadde litt for trang tut, men smaken var frisk.

I bunn av tallerken lå det noen knasende biter av ingrediensene, også reddiker, og god olje. Men karsespirer…? Det virket temmelig malplassert.

Sjømat-tartaren kom ekstra, men kan vel sies å være større enn en venterett. Gode ferske råvarer, mest blekksprut og litt krabbe dandert med sprø salat. Kald ratatouille var ikke nødvendig.Bildet er litt klippet her, fordi jeg hadde begynt å spise før jeg fikk knipset :o)

En sjømat ravioli med skjell som fyll og reke på toppen var god. Kremet kraft fortjente å bli scoopet av brød. Men så var det denne garnityren igjen. Det hadde vært bedre om den var plastikk, for da hadde i hvert fall ikke smaken undergravet raviolien hvis den forvillet seg over på feil side av tallerken.

Med en foie gras er vi på veldig trygg grunn igjen. Ved siden av fikk jeg en søt dessertvin som jeg ba om reprise på senere i måltidet. Nå var alt på rett spor.

Suquet er en tradisjonell katelansk fiskesuppe med det man har for hånden av sjømat. Den var god, men jeg hadde kanskje foretrukket om den inneholdt noen få slag enn en bit av alt. En hvitvin med mye eik fungerte bra til.

Måltidets store innetier var pattegris. Biten består av kjøtt fra flere deler av dyret, toppet med sprøtt skinn. Ved siden av kom en potet-puré og all garnityren, inkludert det søte, sto godt til det andre innholdet på tallerken.

Før denne retten fikk jeg spørsmål om hvor sulten jeg var, så dette er en normalt liten porsjon.

Desserten som avslutning må sies å være av typen dekadent stor (det gjemmer seg hvit sjokolade-mousse bak flanen). Alt var solid godt. La oss holde overraskelsen øverst til venstre hemmelig, bare si at den er barnslig på en fin måte og at jeg har fått den på Oscarsgate tidligere.

Så vil jeg anbefale Etapes? Ja, men gå for tre-retteren og det kelneren anbefaler. Jeg har følelsen at kreativiteten tok litt overhånd i særlig garnityren i entusiasmen over å kjøre en tasting-meny. Det vil bli en fin restaurant-opplevelse når man er lei av å spise langs La Rambla.

Samtidig synes jeg at 70 euro for maten, vinen, vannet og servicen var vel verdt pengene.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: