DC 52 uke 3: Gøy historie og utrolig tegninger

Hyggelige salgstall, engasjerte omtaler på internett og gode serier er også denne uken resultatet av av DCs nylansering. La oss gå løs på utgivelsene, i prioritert rekkefølge etter min smak.

Frankenstein, Agent of S.H.A.D.E

Historien er fullstendig galskap, på en bra måte, og krever minimal kjennskap til gamle utgivelser. Den har masse action og ga meg konstante kniseanfall. Tegningene er mørke og holdt i en grøsserstil, med masse surrealistisk teknologi og humor.

En organisasjon ledet av Far Tid (i kroppen til en 10 år gammel jente med sverd og matroskjole) sender ut en aksjonsgruppe bestående av alle de klassiske monstrene (varulv, fiskemennesket, flaggermusmann og mumie). Lederen er Frankenstein-monsteret, en mann av almuen, i ånedelig slektskap med Hellboy.

Det hele minner om en av mine favoritt-tegneserier, Doom Patrol, kanskje mest under Grant Morrison på 80-tallet. Fantastisk underholdende, til tross for noen litt knotete tegninger.

Anbefaling: Kjøp

Batwoman

J.H. Williams III leverer de beste tegningene og de mest spektakulære grafiske sidene du har sett. Jeg leste nettopp ut samlingen av historiene som kom ut for et par år siden og det er til å miste pusten av. Spørsmålet var om tegneren klarte å levere teksten også når Greg Rucka forlot serien. Svaret er ja.

På iPad blir tosidere der rutene snirkler seg over skjermen i forskjellige mønstre neste litt for mye. Men det gjør det faktisk vel verdt å lese heftet tre ganger: En gang med fokus på historie, en for å nyte layouten og en gang med full zoom for å få med seg detaljene.

Anbefaling: Vel verdt å kjøpe i flere formater for å nyte en av de mest gjennomførte estetiske tegneseriene som lages nå.

Demon Knights

Superhelter i middelalderen er konseptet og første nummer leverer et svært underholdende kapittel. Det er tydelig at en gruppe helter er i ferd med å samles for å beskytte en landsby mot en ond dronning, magikeren Mordru og drager. Karakterene er en fin blanding av gammelt og nytt for de som har lest tegneserier tidligere, men dette bør ikke være en hindring for nye lesere å komme i gang med Demon Knights. Tegningene er fargerike og episke.

Anbefaling: Kjøp

Superboy

En klone kalt Superboy våkner til live og utsletter laboratoriet og vitenskapsmennene som jobbet med å skape han. Nå er det opp til en kvinnelig forsker å finne ut hvem skapningen er klonet fra. Superkreftene og navnet kan jo tyde på et opphav, men klonen virker også merkelig amoralsk. Dette er tydelig første kapittel i en lenger historie, og jeg er veldig nysgjerrig på hvor dette fører hen. Dette var en av de største positive overraskelsene denne uken.

Anbefaling: Vent noen måneder og kjøp en samling

Batman og Robin

Jeg hadde egentlig bestemt meg for å ikke like Batman uten Grant Morrison, men dette var en solid fortelling. Den har ingen store superskurker. Istedenfor fokuserer den på forholdet mellom våre to helter. Den siste tiden har Robin vært Damian, Bruce Waynes virkelige og i overkant selvsikre 10-år gamle sønn. Dynamikken er derfor ganske annerledes enn de som ikke har lest tegneserien på noen år er vant til. Svært fine og stemningsfylte illustrasjoner også.

Anbefaling: Jeg vil sjekke ut flere numre for å finne ut om dette er noe å samle på.

Suicide Squad

Her har vi den første av tre ’Sympathy with the devil’-tegneserier denne uken. Jeg hadde masse forventninger etter å ha samlet superskurk-serien Secret Six de siste årene og hatt den opprinnelige Suicide Squad fra 80-tallet som en stor favoritt. Faktisk er dette det nærmeste jeg så langt har sett en opprinnelsehistorie.  Opplegget med at regjeringen gir en gruppe superskurker muligheten til å jobbe med hemmelige selvmordsoppdrag blir forklart fra grunnen. Det er antydninger til det som er attraktivt med denne typen tegneserier: Amoralske karakterer som stripper alle heltefakter ned til det mest grunnleggende.

Anbefaling: Lovende, men vent litt med å kjøpe til full pris.

Mister Terrific

Dette var en helt jeg aldri hadde hørt om. Verdens tredjesmarteste mann og masse rar vitenskap kan ble en fin avveksling fra slåsskamper. Det mangler det ikke action heller. Viktigere er det at når vår helt trekker seg tilbake til sitt T-santuary i den niende dimensjon for å finne en løsning på et mysterium får jeg en fin Professor Balthazar-følelse. Så får vi se om de klarer å avrunde en cliffhanger hvor det ser ut som om Mister Terrific er i ferd med å drepe en politiker.

Anbefaling: Fine science fiction-vibber, men jeg vil se en avsluttet historie før jeg feller en endelig dom.

Grifter

En svindler begynner å høre stemmer fra usynlige aliens, mister noen timer hukommelse og må finne ut hva han skal gjøre. Historien blir fint satt opp med action og mysterier. Av en eller annen grunn har den fått hard medfart på internett. Jeg synes både historie og tegninger frister til videre utforskning.

Anbefaling: Jeg sjekker ut noen flere utgaver når prisen går ned om en måned.

Resurrection

Hver gang vår helt dør, våkner han etter kort tid opp med en ny superkraft. Nå begynner både himmelen og helvetet å bli irritert over å bli snytt for en sjel. Sammen med to sexy leiemordere er de på jakt etter Resurrection Man. Jeg følte meg mer forvirret over hva som egentlig skjedde her, men dette er også en serie det kan være verdt å komme tilbake til når historien har satt seg.

Anbefaling: Vent

Legion Lost

Legion of Superheroes er blant mine favoritthelter. Derfor er det leit å melde at denne utgaven hvor noen av de mest kjente karakterene kastes fra fremtiden inn i vår tid mangler noe av det som vanligvis tiltrekker meg. Kanskje er det fremtidssettingen som mangler. Det hjelper ikke at historien er uklart fortalt, både i tekst og bilder.

Anbefaling: Det gjør meg vondt å si det, men dette er et klart nei.

Green Lantern

Jeg tror ganske enkelt ikke jeg liker Geoff Johns, hvor mye han enn er den store stjernen til DC. Superskurken Sinestro har overtatt som vokteren av romsektoren jorden befinner seg i, mens Hal Jordan patetisk prøver å leve som et vanlig menneske. Hvor patetisk? Han prøver å stoppe et angrep som viser seg å være et filmopptak. Hvor fikk Johns denne supre idéen fra? Donald Duck? Settingen høres spennende ut, men dette er ekstremt dårlig utført.

Anbefaling: Styr unna

Deathstroke

Leiemorderen Deathstroke er så tøff at han synes de fleste oppdragene, og hjelperne, er kjedelige. Resultatet er den ene morsomme/ekstreme situasjonen etter den andre. Gjesp… Mest minner det om serier jeg styrer unna, som Lobo og Deadpool. Den eneste av denne typen karakterer jeg liker er Garth Ennis på Hitman. Jeg ser ikke helt hvordan dette kan utvikle seg til å bli mer interessant heller.

Anbefaling: Ingen grunn til å kjøpe dette med mindre du allerede har kjøpt en av 100 Deadpool-tegneserier som kommer ut hver måned og vil ha mer.

Red Lanterns

Peter Milligan var en gang en av mine store helter, men i det siste har han i beste fall vært ujevn. Grønne Lykt bruker mot som energi for kreftene sine, Røde Lykt sinne. Grensen mellom helter og skurker virker syltynn. Serien starter med en temmelig ubehagelig tortur-scene. Innimellom slåsskamper med de som står bak dette og med hverandre, tviler lederen i en svært ordrik monolog om det egentlig er så lurt å være sint hele tiden.

Anbefaling: Nei

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: