DC 52 uke 4: En god, to dårlige og mye middels

I fjerde uke med nye tegneserier fra tegneserieforlaget DC føltes det lettere å plukke ut vinnere og tapere. Og godt er det. Jeg kan jo ikke fortsette å kjøpe like mange tegneserier hver uke fremover.

Her følger ukens fangst, sortert etter hvor sannsynlig det er at jeg kommer til å fortsette å lese dem. Rapporten fra uke 1, 2 og 3 finner du i tidligere artikler.

Wonder Woman

Greske guder vandrer på jorden, så mektige og annerledes at de blir grøsser-skumle. En ung, vordende mor jages av kentaurer og får hjelp av Merkur til å tilkalle Wonder Womans hjelp. Joda, det er superhelt-action her, men først og fremst en mørk fantasy-stemning i Neil Gaiman-stil. Brian Azzarello har vært en kritiker-yndling de siste årene og leverer en historie som både fungerer som kapittel og interesseskaper. Og han gir mye plass til tegneren Cliff Chiang til å levere ekstremt gode og effektive tegninger uten noe jåleri.

Anbefaling: Denne kommer jeg til å kjøpe både elektronisk og i samling på papir.

Deadman

Vi flytter oss et par hakk ned på skalaen med DC Universe Presents og Deadman, men historien om den døde superhelten som kan overta kroppen til mennesker, er godt fortalt. Paul Jenkins prøver kanskje å presse litt for mange ord inn på siden for å forklare hvordan helten vår må gi mening i livet til andre for å oppnå egen frelse. Det hele minner litt om den gamle TV-serien Quantum Leap. Jeg er svært spent på hva som skje de neste månedene og håper at teksten gir mer plass til tegningene til Bernard Chang fremover.

Anbefaling: God valuta for pengene.

Legion of Super-Heroes

Jeg har tidligere nevnt en svakhet for disse superheltene fra fremtiden. I første nummer har vi litt spionering og action, ikke så mye såpe-opera, men en fortelling som vil fungere bra for fans. Problemet er bare et tjuetalls hovedpersoner og mye tidligere historie. Det vil nok være vanskelig for nye lesere å plukke opp trådene her. Selv jeg som har kjøpt alt som har kommet ut i samlet form var litt desorientert til tider.

Anbefaling: Kun for blod-fans som undertegnede.

Batman

Igjen overrasker en Batman-tegneserie. Det er vanskelig å forstå med antall serier som utgis fra Gotham hvordan det er plass til annet enn superhelter og superskurker i byen. Og i denne serien er nettopp Gotham en hovedperson. Bruce Wayne ønsker å bygge ut byen, for å gi håpet tilbake. Dette skjer mellom et opprør på Arkham Asylum hvor han jobber sammen med Joker og et mord med en svært overraskende mistenkt. Her skjer det mye på 22 sider.

Anbefaling: Kan virkelig så mye Batman være bra for meg? Jeg henger nok med litt til.

Green Lantern Corps

I utgangspunktet er superhelter i science fiction-innpakning med stort persongalleri noe jeg liker, men hovedarkitekten bak Grønne Lykt er ikke en stor favoritt hos meg. Peter Tomasi klarer derimot å introdusere heltene på en god måte, få oss raskt ut i rommet og gi oss for en forbrytelse som fortjener det interestellare politiets oppmerksomhet.

Anbefaling: Den beste Lantern-tegneserien jeg har lest på lenge.

Blue Beetle

Her har vi et godt eksempel på en tegneserie forklart fra bunn. Vi presenteres for helten vår er, en ung spansk-ættet gutt i USA, og hvor superkreftene kommer fra. Det hele skjer pakket inn masse godt tegnede slåsskamper. Bare det at serien er nybegynnervennlig bør belønnes. Men Ultimate Spider-man som kom ut i forrige uke gjorde kanskje noe lignende enda bedre?

Anbefaling: Beste tenåringssuperhelt så langt i lanseringen.

Birds of prey

De kvinnelige heltene i Gotham har ganske lenge vært aktive bak dette navnet. Den mest populære er ansiktet bak masken i Batgirl nå, og dette er en ny introduksjon til denne gruppen. Jeg ble ikke helt ble hektet, verken på heltene eller konflikten.

Anbefaling: Denne havner akkurat under streken for min del.

Captain Atom

Doctor Manhattan i Watchmen var basert på denne helten, og nå har nok kapteinen tatt over noen trekk fra etterligningen. En militær mann har i en ulykke fått enorme krefter. I samarbeid med sin tidligere arbeidsgiver prøver han å finne ut av kreftene sine. Her mangler det særpregede og fremmedartede som gjorde vår supersmurf så populær, og jeg mistet fort interessen.

Anbefaling: Ingenting gjorde meg nysgjerrig på hva som skjer neste måned her.

Nightwing

Dick Grayson var Batman for få måneder side, så hvorfor føles dette så pregeløst? En tur på sirkus og en Wolverine-kopi er ikke denne erfarne helten verdig, uansett hvor mye blod det er på klørne.

Anbefaling: Generisk superhelt-action

Supergirl

Vi får en helt ny forklaring på hvem Supergirl er, og det er positivt. Men en interessant landing med romskipet og en kamp med russiske supersoldater føles for tynt for 22 sider. Da måtte de ha gjort meg langt mer spent på hva som vil skje neste måned.

Anbefaling: For lite, og da snakker jeg ikke bare kostymet.

Red Hood and the Outlaws

Sex-livet til Starfire opprører meg ikke så mye som en del andre lesere. Problemet er mer at det sammen med resten av settingen gir meg Paradise Hotell-vibber. Det føler jeg ikke noe behov for i mine tegneserier. Legg til nok en uklart definert, mystisk organisasjon som motstandere, så sier jeg takk for meg.

Anbefaling: Nei

Catwoman

Du vet hvordan populære filmer ofte resulterer i en sex-film med et lignende plot og mindre klær? Her har du en sånn tegneserie, som inkluderer et samleie mellom Catwoman og Batman. Jeg tror kanskje det er mulig å skjønne hvor de vil, men dette blir for lite sexy og for mye porno.

Anbefaling: Fascinerende mislykket. Gå videre, det er ingenting å se her.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: