Norsk mat som frister til gjentakelse

På torsdag etter re:think, traff jeg tilfeldigvis en kamerat på vei ut for å spise middag rett før et fly til påskeferie. Jeg var ikke vanskelig å overtale til å bli med. Jeg anbefalte Lokk, noe som nærmest er blitt et stamsted. Når kelneren nevner at dagens ligner litt på det du spiste sist, har du blitt husvarm.

Lokk passer både for et kjapt måltid og en bedre middag. I dette tilfellet prøvde jeg en av signaturrettene, ertesuppe med flesk. Her er det mye smak: God kraft, grønnsaker med tyggemotstand, samt et stenk av sennep og revet persillerot. Med godt brød og to typer kryddersmør er det et fullt måltid.

Spisefølget tok en oksegryte jeg prøvde første gang. Igjen er det reale norske smaker. Denne gangen er potetstappen fornuftig nok plassert ved siden av, ikke under kjøttet og sausen.

For la meg si at Lokk ikke er perfekt hver gang. Av og til synes jeg det introduseres en smak og ingrediens for mye. Kreativt utseende kan ta det et hakk for langt. Men over de månedene jeg har spist her jevnlig har maten blitt stadig stødigere og mer fokusert. For så ambisiøs mat som dette synes jeg 300 kroner for en tre-retter er fantastisk.

Den fulle bildedatabasen min gikk dukken med iPhonen for noen uker siden, men her er noen andre høydepunkter (jeg skulle svært gjerne vist forretten med tynne hvalskiver lett stekt):

En gresskarsuppe med kamskjell. Den lett søtlige væsken står godt til sjømaten.

Fisk er det sjelden jeg velger som hovedrett, men når Lokk har det på dagens stoler jeg på kokken. Her er en variant av skrei med bacon og polenta. Tidligere i år har jeg fått varianter med poteter og risotto. Den siste var kanskje favoritten.

Denne sjokoladekremen er et eksempel på overpynting. Det er greit at det skal se pent ut, men er det nødvendig å gjenta samme ingrediensen 5 ganger på en stor tallerken? I andre tilfeller er lignende smaker vært presentert mer edruelig i en bolle.

Smakene er det lite å si på. Sjokolade, marengs og sitrusfrukt, ofte med et hint av noe salt. I den første desserten jeg spiste på lokk sto en mango-pudding i sentrum, med mørk sjokolade og salte nøtter som tilbehør. I alle tilfeller en god avslutning på et måltid.

Utvalget av øl er meget godt. Jeg har fått dilla på hveteøl til mat i det siste, og de har flere bryggerier i toppklassen å velge i. Vin er noe mer begrenset, særlig på glass, så jeg har holdt meg til drikken det er mulig å få på passe store flasker. Men de ser ut til å ha fornuftige anbefalinger, også i mindre porsjoner, til dagens meny.

Med fare for å måtte bestille bord i stadig større grad, får Lokk min varmeste anbefaling.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: