Gazpacho, sherry og annen snadder

Fettlaget er en fast høsttradisjon i vennegjengen. Opp mot 20 matglade folk treffes med hver sin rett for å gjøre seg klar til en lang og hard vinter.

Mitt bidrag i år var en gazpacho jeg lagde til bursdagen min i fjor. En grundigere filtrering og en knusktørr sherry var klare forbedringer, men jeg skulle ønske det hadde vært en potte til med estragon i butikken, både for smak og pynt.

På tidligere fettlag har noen av deltagerne vist et usunt konkurranseinstinkt. Jeg nevner bare de duellerende Waldor-salatene. La meg derfor si at utvalget av retter presentert under er de jeg tok bilder av. Det er kriteriet for å bli med i artikkelen.

En tradisjon mange følger er å ta med seg mat de har fanget selv. Reinsdyrskavet her ble servert med en god jakthistorie, løk, eple og persillerot. Enkle, gode smaker som sto godt til hverandre. Dette hadde fungert like greit på hyttetur som i selskap.

Apropos enkelt, synes jeg denne utgaven av husmannskost fra Finnskogen var en interessant rotnorsk rett. Motti består av en næringsrik kornblanding med tyttebær og bacon for smak.

Hvis det ikke var for mengden mat, hadde jeg gjerne tatt en ekstra porsjon av denne retten: Middagstrudel med svinekjøtt, kål, karve, muskat og bacon.

Coq au vin er en kjent fransk teknikk for å få mer ut av en seig hane. I Norge ender denne retten ofte med en god gourmet-høne i gryten. Fettlag-varianten inneholder selvslaktet hann-fugl. I tillegg til vin, fikk vi to gryter kokt med chamapgne og øl.

Julemiddager blir bare barnemat sammenlignet med mengden mat på et Fettlag. Variasjonen er så stor at jeg har lyst til å smake på alt. Det er en hard jobb, men vel verdt innsatsen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: