Høy pris for tysk terrorist-jakt

Det behøver ikke alltid å stå om tuenvis av liv og inkludere kamp med episke skurker. I den lavmælte spionthrilleren A most wanted man dreier det seg mer om jobben med å få kontroll over mennesker som en gang kan bringe etterretningsorganisasjonen i posisjon til å ta de store fiskene.

Her er det ikke de farlige terroristene som skal tas i et regn av kuler og eksplosjoner. For menneskene som er involvert er likevel innsatsen svært høy.

A_Most_Wanted_Man_Poster

Filmen bygger på boken ved samme navn av John le Carré. Han står bak klassiske spionfortellinger fra den kalde krigen og har de siste klart å ta tak i mer moderne konflikter. Tinker tailor soldier spy fra noen år tilbake er det klassiske eksempelet på agenter som bruker vel så mye tid på å lese dokumenter og politikk som action.

Fortiden til regissør Anton Corbijn som fotograf er tydelig i komposisjonen av bilder. Han har et øye for det visuelle, men mer i innrammingen enn dramaturgi. Skuespillerne må dra mye av lasset. Klipp og flyt hjelper ikke meg som seer like mye til å følge den til tider kompliserte fortellingen. Derfor bærer ikke filmen helt de interessante temaene om prisen spioner og mistenkte må betale.

Philip Seymor Hoffman var helt klart en av våre største skuespillere. Jeg føler et savn etter etter å ha sett hans siste rolleprestasjon. Rachel McAdams og Willem Dafoe gjør en solid innsats. De er begge gode skuespillere som ikke helt har fått de rollene de fortjener de siste årene. Det samme kan sies om stjernemateriellet Daniel Brühl som er sørgelig bortgjemt som fotsoldat.

Regissøren, Hoffman og en spionfortelling i gråtoner, som TV-serien Homeland, gjorde meg interessert i ‘A most wanted man’. Regissøren gaper over litt mer enn han klarer å svelge ned, men filmen er verdt en titt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: